Mu mehele maitseb vaniljega toorjuust, aga minu arvates on see liiga magus. Sellepärast mõtlesin välja retsepti, kus vaniljega toorjuustu maitse alles jääb, aga suhkrute kogus on teiste komponentidega niiöelda ära lahjendatud. Mingit magustajat enam lisada vaja ei olnudki, piisab toorjuustu magususest.
Mikserda kokku sellised asjad (jahud lisa kõige lõpus):
400 g vaniljega toorjuustu (Piimameister Otto teeb sellist)
250 g hapukoort
3 muna
1 dl mandlijahu
2 spl pofiberit
1 tl küpsetuspulbrit
Tainas jääb nii vedel, et seda saab kausist vormidesse valada. Küpseb 200 kraadiga 25 – 30 minutit. Sellest taignakogusest jätkub kaheksale väikesele vormile.
Sõime neid küpsetisi suhkruvaba maasikamoosiga (steviaga) ja need maitsesid nagu riisipuding. Täiega hea 🙂